Усі школи на “дистанційку”: Керівництво Генічеської громади закликало місцевих жителів серйозніше ставитись до коронавірусної небезпеки

08 Жовтня 2021, 21:15

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Заклади загальної середньої освіти у Генічеській міській територіальній громаді переходять на дистанційну форму навчання. 

Відповідне рішення ухвалила місцева комісія  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні 8 жовтня.

Школи переводять на дистанційку з понеділка, 11 жовтня, по середу, 13 жовтня (включно).

Комісія також постановила перенести осінні канікули для учнів закладів загальної середньої освіти Генічеської міської ради з 25 жовтня на 18 жовтня.

У свою чергу, керівництво Генічеської громади закликало місцевих жителів з розумінням поставитись до карантинних заходів.

“Попри те, що вони здебільшого мають непопулярний характер, варто усвідомлювати: ми повинні запобігти розповсюдженню коронавірусної інфекції.
У зв’язку з тимчасовим призупиненням навчального процесу, звертаємося до батьків з проханням контролювати, щоб ваші діти були вдома, а не в місцях масового скупчення людей.
Звертаємося до всіх керівників підприємств, організацій, установ, хто працює в умовах карантину, з проханням забезпечити дотримання в своїх колективах найвищого рівня санітарії та епідеміологічної безпеки, зокрема, дезінфекції робочих місць, ручок дверей, миття рук, виконання працівниками вимоги – при перших ознаках респіраторних захворювань залишатися вдома, обов’язково й негайно звернутися в телефонному режимі до свого сімейного лікаря.

Звертаємося до мешканців громади не легковажити ситуацією з коронавірусом, бо реалії засвідчують протилежне.
Переконливо просимо всіх дотримуватися карантинних вимог та бути свідомими і відповідальними не лише за себе, але й за оточуючих!”, – наголосили в Генічеській міській раді.

Як повідомлялось, за минулу добу на Херсонщині виявили 716 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, з яких 35 – на території Генічеського району.

Раніше регіональна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ввела додаткові карантинні обмеження з 6 жовтня у Каланчацькій, Генічеській, Новокаховській, Олешківській та Херсонській територіальних громадах.

Керівникам зазначених громад рекомендували перевести з 6 жовтня на дистанційне навчання всі заклади освіти, крім дошкільних закладів, 1 – 4 та 11 класів закладів загальної середньої освіти.