Жителька Херсонщини перерахувала 12 тисяч гривень за неіснуючу квартиру

03 Вересня 2021, 11:16

Поліція Херсонщини розслідує нову справу про шахрайство, цього разу місцева мешканка розплатилась за оренду неіснуючої квартири: після того, як перевела більше 10 тисяч гривень, зв’язок з «орендодавцем» обірвався.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

18-річна жителька села Мала Олександрівка Бериславського району розповіла, що в мережі Інтернет знайшла оголошення про оренду квартири в Херсоні. Далі заявниця зателефонувала за вказаним номером і обговорила умови проживання з орендодавцем.

Вона перерахувала майже 12 тисяч гривень передоплати за кілька місяців, після чого зв’язок з «орендодавцем» обірвався.

Правоохоронці проводять перевірку за цим фактом.

За даними Херсонського Главку Нацполіції, упродовж минулої доби до підрозділів Національної поліції в Херсонській області надійшли 525 заяв і повідомлень, серед яких 83 звернення містять ознаки кримінального правопорушення.

Зареєстровано чотири дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, в результаті яких п’ятеро людей отримали травми. За порушення Правил дорожнього руху працівники районних підрозділів поліції та управління патрульної поліції склали 83 адміністративні протоколи, з них 5 – за керування транспортним засобом у нетверезому стані.
Чи не щодня в поліцію Херсонської області звертаються мешканці області, які стали жертвами телефонних або Інтернет шахраїв.
Поліція застерігає громадян біти обережними під час спілкування з невідомими та здійсненню розрахунків у мережі Інтернет.