Жителів Генічеського району просять не панікувати: проходитимуть навчання

21 Вересня 2021, 04:49

22 вересня по всій території України розпочнеться стратегічне командно-штабне навчання «Об’єднані зусилля – 2021». Планується переміщення великої кількості військової техніки та особового складу.

Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України.
“Просимо населення дотримуватися заходів безпеки в місцях проведення навчання та зберігати спокій. Застерігаємо від провокаційних дій поруч з військовими частинами та колонами військової техніки, а також звертаємось до всіх небайдужих громадян з проханням повідомляти правоохоронні органи про підозрілих осіб та їхні дії”, – зазначили в ЗСУ.
У генштабі наголосили, що в районі проведення навчань, над військовими частинами, об’єктами та полігонами всі прольоти безпілотних літальних апаратів будуть припинені. Особи, які здійснювали запуск або керували цими БПЛА, будуть затримані та притягнуті до відповідальності.
Також у ЗСУ нагадали про відповідальність за ведення фото- та відеозйомки військової техніки, режимних військових об’єктів Збройних Сил України та спроби проникнення на їх територію.
Крім того, 20 вересня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного під загальним керівництвом командувача Сухопутних військ України генерал-полковника Олександра Сирського розпочалися багатонаціональні українсько-американські військові навчання “Rapid Trident – 2021”.
Українсько-американські військові навчання RapidTrident – 2021 триватимуть з 20 вересня по 1 жовтня 2021 року. В них візьмуть участь близько 6000 військовослужбовців.
Нещодавно СБУ провела масштабні навчання з нейтралізації ворожих диверсійних груп поблизу північного кордону з РФ

У заходах було задіяно понад 1,5 тис. осіб і більше 100 одиниць техніки, в тому числі безпілотні літальні апарати.
Тактико-спеціальні навчання пройшли у Чернігівській та Сумській областях.
Особовий склад зенітно-ракетних підрозділів вдосконалював свої навички з протиповітряної оборони. Військові відпрацювали наведення на цілі повітряного противника, а також завдання з підтримки наземних сил, відбиття повітряного нападу умовного противника та прикриття важливих державних об’єктів.