Вибори на Херсонщині: ЦВК відмовила ще трьом претендентам у нардепи

08 Вересня 2021, 09:28

Центральна виборча комісія відмовила ще трьом претендентам у нардепи по округу №184 (м. Нова Каховка, Херсонська область).

Про це повідомляє пресслужба секретаріату комісії.

Основні підстави відмови – не внесення грошової застави у визначеному законом розмірі та невідповідність поданих документів вимогам виборчого законодавства.

Комісія відмовила в реєстрації кандидатів у народні депутати України Анатолія Ольшанського від Політичної партії малого і середнього бізнесу України, Олександра Чернікова від Політичної партії “Солідарність правих сил” та Євгена Данильчука від Соціально-екологічної партії “Союз. Чорнобиль. Україна” в одномандатному виборчому окрузі № 184 (Херсонська область).

Згідно календарного плану, який затвердила ЦВК, претенденти на мандат можуть подавати документи до ЦВК для реєстрації кандидатом у народні депутати з 1 по 30 вересня включно.

Раніше Центральна виборча комісія надала Громадянській мережі ОПОРА дозвіл мати спостерігачів на проміжних виборах народних депутатів, які відбудуться 31 жовтня 2021 року в одномандатному окрузі №184.

Громадянська мережа ОПОРА оголосила набір громадських спостерігачів для незалежного спостереження на виборчих дільницях у день голосування на проміжних виборах народного депутата в окрузі №184, які відбудуться 31 жовтня 2021 року.

Детальніше про те, як стати спостерігачем ОПОРИ, читайте за посиланням.

Як повідомлялось, у перший день виборчого процесу п’ятеро осіб подали документи на балотування в окрузі №184.

ЦВК відмовила у реєстрації 6 кандидатів у народні депутати по округу №184.

Нагадаємо, 31 жовтня 2021 року відбудуться проміжні вибори народних депутатів у двох виборчих округах: № 184 (м. Нова Каховка, Херсонська область) та № 197 (м. Золотоноша, Черкаська область). Вибори призначені у зв’язку з тим, що народний депутат Ігор Колихаєв за результатами місцевих виборів 2020 року став міським головою міста Херсон, а народний депутат Олександр Скічко був призначений головою Черкаської ОДА.