Українців закликали долучитися до Всесвітнього дня прибирання (відео)

15 Вересня 2021, 20:01

18 вересня українців закликають долучитися до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day». Центральні локації будуть працювати в усіх обласних центрах України.

Про це розповіла президент Всеукраїнського молодіжного руху “Let’s do it Ukraine”, координатор Всесвітнього дня прибирання в Україні Юлія Мархель під час онлайн-конференції Медіа-центру IPC-Генічеськ.

“Це не просто вийти і поприбирати один раз на рік. Це об’єднатися заради єдиної спільної мети – зробити Україну чистою разом. Це не звичайний суботник. Це дуже величезна місія, щоб з тією громадою проволити тренінги, сортувати сміття, здавати на переробку, проводити наступні заходи, щоб розвивати екологічну відповідальність в громаді, соціальну відповідальність, і культуру чистоти”, – наголосила Юлія Мархель.

Цього року Всесвітній день прибирання, співпав із Днем міста Генічеськ.

Генічеська міська рада запрошує усіх охочих приєднатися до прибирання 16 та 17 вересня:
Четвер, 16 вересня
14.00. – узвіз з вулиці Суворова, «Кам’яний пляж», біля  з/б  блоків;
17.00. – оглядовий майданчик  біля  готелю Azov Resorts (вул. Вокзальна).
П’ятниця, 17 вересня
16.00 –  пляж «Ластівчине гніздо», за другим мостом на Арабатську Стрілку.

Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» проходить щороку в третю суботу вересня одночасно в 180 країнах та об’єднує понад 50 млн учасників. Під час першого Всесвітнього дня прибирання в Україні активною учасницею стала Президентка Естонії. У 2017 році «Let’s do it Ukraine» об’єднали понад 1 100 000 учасників. Минулого року 140 тис. учасників очистили понад 2138 локацій у 24 областях та 243 населених пунктах. Спільними зусиллями зібрано 764 тонни сміття.

Деталі на сайті letsdoitukraine.org.