У ЦВК назвали перших претендентів на депутатські мандати в Херсонській області

02 Вересня 2021, 17:09

У перший день виборчого процесу в округах №184 (м. Нова Каховка, Херсонська область) та №197 (м. Золотоноша, Черкаська область) шестеро претендентів уже подали документи до ЦВК на реєстрацію кандидатами у нардепи.

Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА з посиланням на пресслужбу ЦВК.
Так, п’ять осіб подали документи на балотування в окрузі №184:
📌Кувшиннікова Євгенія Олександрівна
📌Мукерія Михайло Самсонович
📌Нечепорук Анна Володимирівна
📌Коваленко Едуард Володимирович
📌Мельник Ірина Євгеніївна
На окрузі №197 лише одна претендентка принесла документи на реєстрацію – Єгорова Наталія Володимирівна.
ЦВК протягом п’яти днів має розглянути документи та вирішити, чи реєструвати їх кандидатами чи ні.
Згідно календарного плану, який затвердила ЦВК, претенденти на мандат можуть подавати документи до ЦВК для реєстрації кандидатом у народні депутати з 1 по 30 вересня включно.
Напередодні офіційного старту активність політиків і партій набрала широкого розмаху і спостерігачі ОПОРИ відзначають фактичний початок дочасної агітаційної кампанії низки потенційних кандидатів в округах.
Комплексний аналіз різних форм публічної активності у серпні показує про де-факто розпочату активність 12 кандидатів: трьох – в ОВО № 184 та дев’яти – в ОВО № 197. Основними формами публічної активності потенційних кандидатів стали пряма комунікація з виборцями та використання носіїв зовнішньої реклами. Для взаємодії з виборцями потенційні кандидати зосереджувались на участі в публічних заходах, благодійній діяльності та кампанії «від дверей до дверей». Рекламні кампанії у соціальних мережах, які стали популярним способом комунікації за останні виборчі періоди, були притаманні лише для Черкащини, де відповідним механізмом користувались майже всі активні потенційні кандидати. Меншою мірою потенційні суб’єкти використовували місцеві медіа для дочасної агітації та вуличну агітацію, яка проявлялась в організації мітингів та встановленні брендованих наметів.
Зі звітом ОПОРИ можна ознайомитись за посиланням.
Як повідомлялось, 1 вересня розпочався виборчий процес з проміжних виборів народних депутатів України 31 жовтня цього року в одномандатному виборчому окрузі № 184 Херсонської області (центр округу – місто Нова Каховка).
31 жовтня 2021 року відбудуться проміжні вибори народних депутатів у двох виборчих округах: № 184 (м. Нова Каховка, Херсонська область) та № 197 (м. Золотоноша, Черкаська область). Вибори призначені у зв’язку з тим, що народний депутат Ігор Колихаєв за результатами місцевих виборів 2020 року став міським головою міста Херсон, а народний депутат Олександр Скічко був призначений головою Черкаської ОДА.
Виборчий округ 184 знаходиться на півночі Херсонської області.

Центр округу – місто Нова Каховка з населенням 45 819 чоловік. Площа округу 7 208 кв. км. Кількість виборчих дільниць 189, де зареєстровано близько 160 тис. виборців. До виборчого округу № 184 входять Бериславська міська, Великоолександрівська, Калинівська, Високопільська, Нововоронцовська селищні, Милівська, Новорайська, Тягинська, Борозенська, Кочубеївська, Новоолександрівська сільські територіальні громади, Новокаховська міська громада, частина Таврійської міської громади (м. Таврійськ, с. Плодове), Великолепетиська, Горностаївська селищна громада, Костянтинівська, Рубанівська сільська громада, і три дільниці Херсонського району (Дар’ївська сільська громада: с. Лиманець, с. Інгулівка, с. Вітрове, с. Чайкине).

31 жовтня відбудеться голосування з 8:00 до 20:00. Встановлення результатів ЦВК має провести до 15 листопада.