У Приазов’ї іноземні відпочивальники складають не більше 1% всього турпотоку

07 Вересня 2021, 12:47

Більшість іноземних туристів регіону (росіяни та білоруси) припинили їздити на відпочинок у Приазов’я. Якщо у 2013-му році нараховувалось близько 84 тисячі міжнародних туристів, то у 2020-му році – лише 1%. Кількість туристів на рік, за даними місцевих адміністрацій, складає 5,4 мільйонів.

Про це йдеться у Дорожній карті розвитку туризму Приазов’я 2021 – 2030 роки, яку нещодавно презентували для активу Геніеської громади.

При цьому місто Генічеськ набрав третю сходинку за кількістю туристів на рік у різних містах Приазов’я: 2,4 млн Кирилівка, 1,5 млн Бердянськ, 0,6 млн Геніченськ.

“Приазов’я, насамперед, курорт для українців. Громадян України треба заохочувати до подорожей рідною країною: від Заходу — до Сходу, від Півночі до Півдня. Українці мають нарешті відкрити Україну, по-справжньому закохатись у кожен її куточок. А закохатись в українське Приазов’я дуже просто”, – відзначив автор та розробник Дорожньої карти, голова Асоціації гостинності Олександр Лієв.

На думку експертів, подієвий туризм допоможе розширити межі сезону і залучити нову аудиторію Приазов’я.

Наразі вже розроблена айдентика курорту Приазов’я, скоро буде презентований AZOV.TRAVEL.

Замовник Дорожньої карти Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України».
Стратегічна мета цього документу:
  • Туризм у 2030 році – це провідний сектор економіки регіону Приазов’я, який забезпечує якісну зайнятість населення.
  • Три стратегічні цілі Дорожньої карти:
  • Зростання керованого туристичного потоку, що забезпечує прибуткову роботу індустрії гостинності Приазов’я 9 місяців на рік.
  • Задоволення потреб туристів товарами/продуктами місцевого виробництва, зростання ВДВ регіону, збільшення надходжень до місцевих бюджетів.
  • Ефективна система управління та маркетингу дестинації Приазов’я.