У Генічеську планують відновити автобусне сполучення з КПВВ «Чонгар» на адмінмежі з Кримом (відео)

16 Вересня 2021, 12:08

КПВВ «Чонгар» Фото: investigator.org.ua

У Генічеській районній державній адміністрації ведуть перемовини, аби поновити автобусне сполучення між КПВВ «Чонгар» та Генічеськом, Новоолексіївкою.

Про це сайту IPC-Генічеськ повідомив голова Генічеської райдержадміністрації Сергій Олефіренко.

«Мені розповідали, що були такі суперечки, таксисти не давали працювати офіційному перевізнику. Зараз автобус їде до села Чонгар, до КПВВ він не їде. Тому ми зараз вирішуємо питання щодо поновлення цього маршруту, щоб автобус їхав до КПВВ «Чонгар». Ми проводимо переговори з Національною поліцією, Укртрансбезпекою, перевізником», – розповів очільник районної адміністрації.

Планується, що поновлений маршрут курсуватиме на адмінмежу двічі: зранку та увечері.

«Наразі є пропозиції з перевезення прикордонників, це буде запорукою, щоб маршрут не працював у мінус. Я маю бажання це питання вирішити, і я думаю, ми все вирівняємо», – наголосив Сергій Олефіренко.

У Херсонській обласній адміністрації прокоментували, що цю ситуацію тримають на контролі.

«Станом на сьогодні на зазначених маршрутах перевезення автоперевізником не виконується. З пояснень перевізника встановлено, що йому не дають обслуговувати маршрути нелегальні перевізники, які погрожують водіям і псують автобуси, а численні звернення до Укртрансбезпеки та правоохоронних органів ситуацію не вирішили», – розповів представник Департаменту інфраструктури ХОДА Артем Гінзбург.

За офіційною інформацією, організатором перевезень по автобусним маршрутам Генічеськ – КПВВ «Чонгар» та Новоолексіївка-КПВВ «Чонгар» є Генічеська РДА. Районна адміністрація організувала з/до КПВВ «Чонгар» 6 внутрішньорайонних автобусних маршрутів загального користування, які надано на обслуговування автоперевізнику ФОП Присяжнюк А.В..

Центр журналістських розслідувань ​уже сім років спостерігає за затяжним процесом облаштування контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) на межі з окупованим Кримом.

Лише один із трьох пунктів пропуску – «Чонгар» – наразі взятий на баланс держпідприємства «Реінтеграція та відновлення», яке, власне саме з цією метою і створювалось Мінреінтеграції ТОТ.  «Каланчак» все ще на балансі ДП «Укрзалізниця», а «Чаплинка» – в управлінні у прикордонників і митників. Багаторічна епопея з облаштуванням людських умов для перетину адміністративної межі з окупованим Кримом триває. Детальніше – у сюжеті.

Як повідомлялось, у Херсонській обласній державній адміністрації працюють над запуском автобусного сполучення між КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом і кількома обласними центрами України.