Сутичка у міськраді на Херсонщині за участю кандидата в народні депутати: поліція відкрила провадження (відео інциденту)

30 Вересня 2021, 23:03

Фото: ГУ ДСНС України в Херсонській області.

На Херсонщині поліція відкрила кримінальне провадження за фактом конфлікту на сесії Новокаховської міськради.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

За інформацією правоохоронців після початку планового засідання Новокаховської міськради в сесійну залу зайшов громадянин з групою інших невідомих чоловіків. Очільник групи почав в гучномовець викрикувати ганебні гасла та іншим чином перешкоджати роботі присутніх на сесії. Керівник комунального підприємства «Муніципальна варта», в функції якого входить й охорона громадського порядку в будівлі міськради, намагався вивести з зали правопорушника. Однак, останній вдарив директора КП в обличчя, чим спричинив тілесні ушкодження. Після цього група невідомих громадян покинула адмінбудівлю в невідомому напрямку.
“Наразі поліція встановила особу правопорушника. Ним є житель іншої області, який на даний час зареєстрований кандидатом в депутати на довиборах у Верховну Раду України по 184 округу”, – розповів начальник місцевого підрозділу поліції Вадим Парфентьєв.
Подія кваліфікована за ч.3. ст.296 Кримінального кодексу України «Хуліганство», а саме грубе порушення громадського порядку, пов’язане з опором представникові влади або представникові громадськості, який виконує обов’язки з охорони громадського порядку, чи іншим громадянам, які припиняли хуліганські дії. Проводяться необхідні слідчі дії. Санкція статті передбачає покарання в виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років
Відео інциденту опублікували у Фейсбуці спостерігачі громадянської мережі ОПОРА на Херсонщині.
“Сходили ми сьогодні на сесію Каховської міської ради, а там муніципальна охорона виштовхала з сесійної зали кандидата у народні депутати Ігоря Токовенка та його соратників, які прийшли до сесійної зали протестувати проти забудови парку Нової Каховки”, – зазначили спостерігачі ОПОРИ.
Крім того, у відділі комунікації поліції Херсонської області проінформували, що в п’ятницю, 1 жовтня, відбудеться брифінг за участю начальника ГУНП в Херсонській області Олександра Прокудіна та координатора спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Херсонській області Євгенія Гладкого з приводу роботи поліції щодо недопущення порушень законодавства під час виборчого процесу.

Як повідомлялось, раніше спостерігачі громадянської мережі ОПОРА виявили білборд без вихідних даних зі згадкою імені голови ОДА та кандидата у народні депутати по округу №184 Сергія Козиря.

ОПОРА виявила ознаки непрямого підкупу виборців під час концерту з одним із кандидатів.

Нагадаємо, 31 жовтня 2021 року відбудуться проміжні вибори народних депутатів у двох виборчих округах: № 184 (м. Нова Каховка, Херсонська область) та № 197 (м. Золотоноша, Черкаська область). Вибори призначені у зв’язку з тим, що народний депутат Ігор Колихаєв за результатами місцевих виборів 2020 року став міським головою міста Херсон, а народний депутат Олександр Скічко був призначений головою Черкаської ОДА.