Присиваська громада отримала сучасний автомобіль швидкої допомоги з кисневими балонами

26 Вересня 2021, 21:43

Присиваська сільська громада отримала новий сучасний автомобіль швидкої допомоги з відповідною комплектацією, який був придбаний за кошти державної субвенції.

Про це розповіла заступниця Присиваського сільського голови Таміла Зозулінська під час зустрічі з учасникам «ТавріяМедіаКемп» на Херсонщині.

За її словами, автомобіль передали пункту екстреної медичної допомоги у селі Григорівка. Такий облаштований належним чином автомобіль дасть змогу медикам швидше і якісніше надавати екстрену допомогу, швидше доїхати до віддалених сіл, до місця, де чекає хворий, і надати належну допомогу.

Як уточнили в сільраді, автомобіль обладнаний дефібрилятор­кардіомонітором з ритмом та записувачем показників пацієнта, електрокардіографом з функцією дистанційної передачі ЕКГ, кисневими балонами, монітором тиску крові, устаткуванням для ін’єкцій, пристроями для перенесення пацієнтів та засобами траспортної імобілізації: різними видами шин і вакуумним матрацом.

Як повідомлялось, у Присиваській громаді чиновники працюють у форматі «відкритого офісу»: у кабінетах співробітників сільради прозорі двері.

У відкритому за допомогою Програми «U-LEAD з Європою» сучасному ЦНАПі планують значно збільшити кількість послуг, які надаються населенню.

Нагадаємо, з 22 по 25 вересня в Херсонській області відбувся «ТавріяМедіаКемп» у межах проекту «Підтримка та розвиток регіональної медійної мережі «МедіаПроРеформа» (Схід-Захід-Південь-Центр)» Центру інформаційних досліджень «Меридіан» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.