Програма USAID «Мріємо та діємо» допоможе створити мурал Бериславській громаді, яка потрапила до переможців у всеукраїнському конкурсі

30 Вересня 2021, 08:23

Проєкт муралу з Берислава переміг у всеукраїнському конкурсі в рамках артподії МолодьinUA. Тепер Програма USAID «Мріємо та діємо» у співпраці з українськими митцями допоможе громаді відтворити полотно у форматі справжнього муралу. 

Про це сайту IPC-Генічеськ розповіли у громадській організації “БЕРИ і СЛАВ”.

“Янголи-охоронці Бериславщини” тепер прикрасять будівлю на в’їзді в місто, де раніше були радянські гасла”, – розповів  представник ГО “БЕРИ і СЛАВ” Сергій Аркушенко.

Як повідомляється на Фейсбук-сторінці програми, перемогу здобули наступні громади: Ясіня Закарпатської області, Берислав Херсонської області, Золочів Харківської області.

24 серпня близько 120 команд з різних куточків України приєдналося до артподії Молодь inUA. Вони об’єднали свої громади та молодь для того, щоб створити спільний малюнок на полотні і показати, чим пишаються та куди хочуть прямувати.

Голосування за малюнки тривало з 1 по 10 вересня. За результатами голосування програма “Мріємо та діємо” у співпраці з українськими митцями допоможе трьом громадам, полотна яких перемогли, відтворити їх у форматі справжніх муралів у їхніх населених пунктах.

Молодь inUA втілюється в рамках програми “Мріємо та діємо”. Це 5-річна програма, спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні, створення сприятливого середовища, в якому молодь матиме можливість реалізувати свої мрії, ідеї та бачення розвитку країни. Програма “Мріємо та діємо” виконується міжнародною некомерційною організацією IREX за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).