У Генічеській РДА вчергове закликали жителів району вакцинуватися від коронавірусу (відео)

17 Вересня 2021, 12:36

Голова Генічеської райдержадміністрації Сергій Олефіренко вчергове закликав співгромадян не зволікати із вакцинуванням від COVID-19.

“Не слухайте нікого, слухайте свого серця. Ніхто вас не примушує та ніколи не примушував. Але треба подумати і зважено прийняти рішення”, – звернувся до жителів району очільник Генічеської РДА.

Також Сергій Олефіренко акцентував на тому, що у закладах освіти району ще не достатній відсоток провакцинованих, що ставить під загрозу навчальний процес та безпеку людей.

За інформацією видання Новий візит, у закладах освіти Генічеської громади виявлені хворі на коронавірус.

Так, нові хворі на COVID-19 зареєстровані в Генічеському ліцею ( вчитель) та Генічеському ясла-садку ЗЗСО №3 «Івушка» (вихователь). В Петрівській ЗЗСО учень першого класу і техпрацівник Новодмитрівського ЗЗСО з підозрою на хворобу COVID-19 ( позитивні швидкі тести на антиген SARS-CoV-2). Крім того, в закладах ЗЗСО є значна кількість контактних осіб з хворими.

У Новотроїцькій громаді через спалах коронавірусу школу закрили на карантин.

Нещодавно під час сесії райради голова Генічеської райдержадміністрації Сергій Олефіренко повідомив, що через стрімкий ріст хворих на коронавірус у Генічеському районі склалася важка епідеміологічна ситуація.

За словами очільника району, спалах захворюваності на COVID-19 спостерігається в громадах з найменшим рівнем вакцинації – Генічеській МТГ і Новотроїцькій СТГ.

Сергій Олефіренко не виключає, що ситуація може вийти з під контролю, коли медики не змозі будуть забезпечити лікуванням всіх хворих.

Як повідомлялось, за минулу добу в Херсонській області виявили 200 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, з яких 26 на території Генічеського району.

За даними МОЗ, від початку вакцинальної кампанії щеплено 6 169 886 людей, з них отримали одну дозу – 6 169 884 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 5 059 771 людина (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 11 229 655 щеплень.
Докладніше про захворюваність та вакцинацію від COVID-19 – за посиланням: https://bit.ly/2Rr4iW5.
Отримуйте інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 з надійних джерел:
◾ вебсайту МОЗ https://moz.gov.ua/,
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.