Не так все погано на Херсонщині, як подають медіа, – організатор ТавріяМедіаКемп (відео)

27 Вересня 2021, 14:55

Олександр Лавринович, фото: Артем Грисюк

Як інформаційно вплинути на ситуацію і подалати негативні стереотипи й дезінформацію, яка поширюється в інформаційному просторі і блокує успішність реформ в Україні, зокрема, на регіональному рівні? Вирішення такого завдання ставили перед собою організатори ТавріяМедіаКемпу, що пройшов у Херсонській області.

Під час інформаційного туру, журналісти з різних областей України ознайомились із успішними практиками системних реформ на Херсонщині.

Учасники кемпу досліджували вплив реформ на локальному рівні – громад і старостатів регіону, а також навчалися необхідним для популяризації таких прикладів цифровим інструментам.

“Успішні кейси, які ми побачили, говорять про те, що реформа децентралізації приносить важливі результати для розвитку громад, вирішення соціальних, безпекових питань. Зокрема, приклад і здобутки Присиваської громади, яку ми також відвідали, дає відповідь на питання, як динамічно відбуваються реформи в регіоні, що не так все погано на Херсонщині, як подають медіа, адже зараз у медійному просторі подається дуже багато негативної інформації. А тут важливо, і це суть нашого проєкту і завдання кепму, – показати, наскільки вдалими і результативними є реформи на місцевому рівні саме на Херсонщині”, – розповів голова Центру інформаційних досліджень та ресурсних послуг «Меридіан» (м. Львів) Олександр Лавринович під час онлайн-конференції Медіа-центру IPC-Генічеськ.

«ТавріяМедіаКемп» відбувся у межах проекту «Підтримка та розвиток регіональної медійної мережі «МедіаПроРеформа» (Схід-Захід-Південь-Центр)» Центру інформаційних досліджень «Меридіан» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.