На Херсонщині поліцейські виявили посів елітних конопель на два мільйони гривень (відео)

01 Вересня 2021, 14:23

У плавнях поблизу Херсона поліцейські виявили посів елітних конопель на два мільйони гривень.

Про це повідомили у відділі комунікації Херсонської області.

“Заходи з виявлення наркопосіву були реалізовані за участю працівників водної поліції Херсонщини. Поліцейськими була перевірена акваторія навколо району Нафтогавані. І за допомогою аеророзвідки місцевості в плавнях оз. Друге Погоріле була виявлена земельна ділянка площею близько 20 соток, на якій в двох місцях були виявлені посіви кущів конопель. Майже половина з них була заввишки два метри. Поруч із посівом поліцейські виявили 31-річного херсонця. Чоловік майже увесь час знаходився біля кущів для догляду за ними. У громадянина були в наявності приладдя для приготування їжі, продукти, консерви тощо”, – розповів начальник УПН в Херсонській області Дмитро Кравченко.

На місце події була викликана слідчо-оперативна група. Наркорослини вилучені та направлені на дослідження. Проводиться досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ст.310 Кримінального кодексу України. З вилучених конопель можливо було отримати наркотичний засіб «марихуана», вартість якого за цінами «чорного ринку» становить близько двох мільйонів гривень.

Як повідомлялось, нещодавно поліцейські вилучили у мешканця Новоолександрівської територіальної громади Херсонщини 50 кущів коноплі.

Також минулуго місяця на Херсонщині прикордонники з поліцейськими виявили близько 10 тисяч кущів конопель у полі з кукурудзою.