На Арабатській Стрілці проведуть першу конференцію “Крим Медіа”

01 Вересня 2021, 10:45

1 вересня географічно у Криму, на Арабатській Стрілці в рамках Koktebel Jazz Festival відбудеться перший Кримський медіа-форум.

Як повідомляють організатори, відкриття конференції заплановано на 11:00. Онлайн-трансляції вестимуться на сторінках заходу та Крим Реалії.

“Сьогодні Крим віддалено від нас не лише стіною із “колючкою”. Відсутність прав і свобод, ізольованість і нехтування унікальною природою Криму конструюють реальність, якої до 2014 року на півострові навряд хтось очікував. Ми запрошуємо журналістів, правозахисників, екологів, представників державних установ до участі у першій кримській медіаконференції”, – зазначають організатори.

Під час проведення конференції “Крим.Медіа” працюватимуть декілька панелей:

  • «Одна риса, різні виміри» з презентацією проєкту «Окупація очима підлітків» Анастасії Рінгіс і Наталії Лютікової. Серед спікерів також експерт Кримської правозахисної групи Володимир Чекригін, голова Регіонального центру прав людини Сергій Мокренюк. Про Крим в українських ЗМІ розповідатиме представниця Інституту масової інформації Оксана Романюк, про державну політику щодо Криму – експредставник Президента України в АРК Борис Бабін.
  • «Територія безправ’я». Заплановані виступи журналіста Тараса Ібрагімова, представниці громадського об’єднання «Кримська солідарність» Муміне Салієвої, а також координатора команди «Кримської платформи» Олексія Харченка.
  • «Крим у культурному вимірі», в рамках якої виступлять продюсер Олександра Очман і телеведуча Анастасія Левкова.
  • «Крим, який ми втрачаємо» охопить екологічні проблеми півострова, які обговорять еколог із Криму Маргарита Литвиненко, а також активісти з Судака.

Нагадаємо, за сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” (Проєкт USAID) з 29 серпня по 5 вересня у селі Щасливцевому на Арабатській Стрілці (Херсонська область) проходить Koktebel Jazz Festival.

18-й Koktebel Jazz Festival почався зі справжнього акційного маніфесту. Ісмаїл Рамазанов – колишній політв’язень та активіст “Третьої сили” Влад Іванов запустили “прапор єдності” з берегу Арабатської Стрілки у сторону Кримського півострова.

На підтримку кримчан-політв’язнів у перший день Koktebel Jazz Festival Arabatka розгорнули великий український прапор з Криму.

Більше деталей про фестиваль на сайті Koktebel Jazz Festival: https://cutt.ly/YQ9OqXJ
Після окупації Росією Криму український фестиваль, що проходив в Коктебелі, переїхав на материкову частину України. Він проходив на курорті Затока, Чорноморську, а також в Києві в клубі “ЮБК”, що на Трухановому острові. Після перерви фестиваль повертається в повноцінному форматі до моря.