Koktebel Jazz Festival Arabatka відвідало більше 10 тисяч людей (відео)

06 Вересня 2021, 18:10

фото: Фейсбук-сторінка Koktebel Jazz Festival

Кримський фестиваль-переселенець Koktebel Jazz Festival, який цього року проводився за підтримки USAID на Арабатській Стрілці, відвідало більше 10 тисяч людей.

Про це розповіла засновник і президент «Koktebel Jazz Festival» Лілія Млинарич в інтерв’ю сайту IPC-Генічеськ.

Це загальна кількість відвідувачів за дні безкоштовні та дні, коли вечірні заходи були по квиткам.

Гостями фестивалю стали відпочивальники, які приїхали з Дніпра, Запоріжжя, Харкова та Києва. Новою публікою цього року стали жителі Одеси, Вінниці, Тернополя, Закарпаття, Ужгорода. Приїжджали на захід також з Луганської області та Криму.

фото: Фейсбук-сторінка Koktebel Jazz Festival

У свою чергу, консультант Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України», голова Асоціації гостинності України Олександр Лієв запевнив, що наступні два роки цей фестиваль проходитиме у Приазов’ї.

«Фестиваль має системного партнера на найближчі два роки. Він буде проходити тут, в Приазов’ї», – зазначив Олександр Лієв під час онлайн-трансляції, організованної в рамках Koktebel Jazz Festival.

За підтримки Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» з 29 серпня по 5 вересня у селі Щасливцеве на Арабатській Стрілці проходив один із найстаріших музичних фестивалів України – Джаз Коктебель. Цього року фестиваль відбувався у новій концепції – Koktebel Jazz Festival Arabatka.

18-й Koktebel Jazz Festival почався зі справжнього акційного маніфесту. Колишній політв’язень Ісмаїл Рамазанов та активіст “Третьої сили” Влад Іванов запустили “прапор єдності” з берегу Арабатської Стрілки у сторону Кримського півострова. Акцію присвятили тридцятиріччю Незалежності України та підтримці “Кримської Платформи”.

Особливістю цьогорічного Джаз Коктебелю є новий формат – формат арт-резиденцій під назвою Koktebel Jazz Festival Arabatka. Цей формат може допомогти митцям заглибитися у творчість та сприятиме створенню спільноти артистів та художників.

Резиденція “О! Крим” познайомила відвідувачів із творчістю кримських артистів та організовула масштабний медіафорум за участі багатьох відомих спікерів, серед яких: Сергій Мокренюк, Володимир Чекригін, Олександр Сєдов, Олександр Лієв.

Резиденція Open Music забрала близько ста молодих музикантів – представників нової української музики.

Розвиток подієвого туризму в Приазов’ї – це один з пріоритетних напрямів роботи Проєкту USAID. Відтак у наступному році Проєкт USAID підтримає низку різноманітних заходів у регіоні, які допоможуть збільшити потік відвідувачів та розширити межі туристичного сезону.

Нагадаємо, після окупації Росією Криму український фестиваль, що проходив в Коктебелі, переїхав на материкову частину України. Він проходив на курорті Затока, Чорноморську, а також в Києві в клубі “ЮБК”, що на Трухановому острові.