Генічеськ долучився до Всесвітнього дня прибирання і готується до Дня міста

17 Вересня 2021, 11:08

Напередодні Всесвітнього дня прибирання генічани наводили лад на вулицях і пляжах курортного міста.

Як зазначили в міській раді, 16 вересня співробітники установи прибирали площу Відродження та сквери і узбіччя навколо. Працівники відділів разом з завідувачами посапали бур’яни, вимели сміття, вичистили і побілили бордюри.
Водночас йшло прибирання території «Кам яного пляжу»: рухаючись узбережжям до АЗС Shell, заступник міського голови Юрій Бабанін, разом із небайдужими мешканцями міста вибирали серед каміння сміття і складали його у пакети. Протягом кількох годин було зібрано 30 великих мішків сміття.
Працівники комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної водолазної служби Генічеської міської ради зібрали і вивезли сміття біля будівлі служби на вулиці Вокзальній та на сходах до моря.
Також до акції долучилися члени громадської організації «Патріот», які традиційно, напередодні Дня міста оновлюють зупинку громадського транспорту «Маяк» і прибирають прилеглу  територію.


17 вересня акція з прибирання має продовжитись о 16.00 на пляжі «Ластівчине гніздо» за другим мостом на Арабатську Стрілку.

У суботу, 18 вересня, у Генічеську святкуватимуть День міста. У програмі заходів – святкові ярмарки сільськогосподарської продкції та майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, місцевих художників, розважально-ігрова програма для дітей, святкові концерти.

Як повідомлялось, до Дня міста у Генічеській громаді організовують конкурс дитячих малюнків. Взяти участь можуть діти від 6 до 14 років. Роботи приймають до 18 вересня.

18 вересня українців закликають долучитися до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day». Центральні локації будуть працювати в усіх обласних центрах України.

Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» проходить щороку в третю суботу вересня одночасно в 180 країнах та об’єднує понад 50 млн учасників. Під час першого Всесвітнього дня прибирання в Україні активною учасницею стала Президентка Естонії. У 2017 році «Let’s do it Ukraine» об’єднали понад 1 100 000 учасників. Минулого року 140 тис. учасників очистили понад 2138 локацій у 24 областях та 243 населених пунктах. Спільними зусиллями зібрано 764 тонни сміття.

Деталі на сайті letsdoitukraine.org.