Чому потрібні реформи: у селах Таврійської громади налагодили цілодобове водопостачання (відео)

24 Вересня 2021, 23:20

керівництво Таврійської міської територіальної громади Микола Різак

Після об’єднання в сільських населених пунктах Таврійської громади, де були проблеми з водою, налагодили цілодобове водопостачання.

Про це повідомив голова Таврійської міської територіальної громади Микола Різак під час брифінгу в рамках інформаційного туру «Чому потрібні системні реформи на місцевому рівні – погляд із Таврії” з учасниками “ТавріяМедіаКемп”, який проходить за проєктом “Підтримка та розвиток регіональної медійної мережі “МедіаПроРеформа”.

«По Кам’янському та Новокам’янському старостинським округам була дуже велика проблема із наданням комунальних послуг по водопостачанню. Ми туди вклали дуже багато коштів, і якщо раніше вода подавалась погодинно, то на сьогодні вода подається цілодобово. Ми замінили всі насоси, ті насоси, на які витрачалося багато електроенергії, замінили на італійські та турецькі, енергозберігаючі», – зазначив голова громади.

Також він акцентував, що цього року в громаді зосередились на вирішенні проблем сільських населених пунктів.

«В цьому році ми приділили увагу нашим сільським населеним пунктам, старостинським округам. Головний пріоритет – це наші заклади освіти, культури, бібліотеки, ФАПи. Усі ці проблемні питання ми вивчили, і на сьогодні практично тільки за рік ми десь на 60-70% вирішили ті питання по сільським населеним пунктам, які не вирішувались не те, що роками, а десятиліттями. По селам уклали договори та вивозим сміття, цілодобово подаємо воду. На Чорнянському старостинському окрузі на півтора мільйони провели реконструкцію опалення в школі, де багато років не опалювався третій поверх. Тепер школа буде з теплом, повністю, всі три поверхи», – розповів Микола Різак.

брифінг в рамках інформаційного туру «Чому потрібні системні реформи на місцевому рівні – погляд із Таврії”

Таврійська міська територіальна громада розташована в Каховському районі Херсонської області. До її складу увійшли населені пункти чотирьох місцевих рад. Площа територіальної громади: 250,7 км кв. Чисельність населення громади: 16992. У громаді сформовані три старостинські округи: Кам’янський, Новокам’янський і Чорнянський.

З 22 по 25 вересня у Херсонській області проходить інформаційно-навчальний медійний тур «Чому потрібні системні реформи на місцевому рівні – погляд із Таврії”, присвячений актуальним питанням інформаційної підтримки та сприяння процесам реформ на місцевому (локальному) рівні.
Під час «ТавріяМедіаКемп» журналісти, блогери та громадські активісти активно залучаються до процесу співпраці та обміну досвідом щодо використання нових цифрових форматів у своїй професійній діяльності на прикладі відвідуваного південного регіону України. Організатор заходу – Центр інформаційних досліджень та ресурсних послуг «Меридіан» (м. Львів).
«ТавріяМедіаКемп» відбувається у межах проекту «Підтримка та розвиток регіональної медійної мережі «МедіаПроРеформа» (Схід-Захід-Південь-Центр)» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.