Збитки державі на 62 мільйони гривень: вже два керівники нацпарку на Херсонщині отримали підозри

04 Серпня 2021, 20:08

Керівник Національного природничого парку «Нижньодніпровський» у Херсонській області отримав підозру у вчиненні злочину. 

Про це повідомляє Управління СБ України в Херсонській області.

За оцінками комплексної екологічно-технічної та економічної експертизи, чиновники допустили завдання шкоди екосистемі України на суму понад 60 млн грн.

Теруправління ДБР у Мелітополі інформує, що підозрюваний, директор нацпарку, є чинним депутатом однієї з районних рад Херсонщини.
Слідство встановило, що в період 2019—2020 років керівник Нацпарку та його заступник допустили масштабний понаднормовий вилов риби різних порід. При цьому вони знали, що річний ліміт вже вичерпаний і вилов треба негайно припинити. Посадовці цього не зробили, тож промисловий лов продовжився.

Загалом за цей період було понаднормово виловлено приблизно 157 тис. кг риби.
За інформацією СБУ, в межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.
Заходи з викриття протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБУ в Херсонській області спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань та за процесуального керівництва обласної прокуратури.