Води по пояс: Біля Генічеська продовжують ліквідовувати підтоплення (відео, фото)

11 Серпня 2021, 15:01

Ілюстрація: biblio.wikipedia.org.ua

Вже другий день силами комунальників і рятувальників за допомогою мотопомп відкачують воду у селі Придорожнє Генічеської громади. Раніше внаслідок сильних дощів вода з полів хлинула в подвір’я місцевих мешканців.

Про це з місця подій інформує Новий Візит.

Ситуація залишається складною. Рівень води спадає, але дуже повільно. Бо у зв’язку з підняттям грунтових вод, їй нікуди діватися. На полях є місця, де глибина води завбільшки метра.

Внаслідок підтоплення постраждали 20 подвір’їв жителів Придорожнього. Це майже половина села з однієї сторони. У 15 дворах вода стоїть в господарських та житлових приміщеннях.

https://www.youtube.com/watch?v=x3ERoIxbFa0&feature=emb_imp_woyt

На місці постійно знаходиться староста села Азовське і Придорожнє Юрій Кукса. За його словами, боротьба з підтопленням розтягнеться на тривалий час.

Місцеві мешканці, які постраждали внаслідок негоди, мають намір звернутися до керівництва Генічеської МТГ за матеріальною допомогою.

За інформацією видання, така ситуація у селі Придорожне сталася через демонтаж дренажу, який знаходився на балансі управління водного господарства (смт Новоолексіївка). Кілька років тому дренаж прибрали, а насоси вивезли. Тепер наслідків не довелося довго чекати.

Напередодні, за даними Генічеської міської ради, проводились роботи із відведення води з підтоплених ділянок вулиць та присадибних ділянок приватних будинків на території селі Щасливцеве на Арабатській Стрілці.

Як повідомлялось, в селі Придорожнє Генічеської громади затопило людські садиби. Затоплення сталось після вечірнього дощу. Вода, за словами місцевих мешканців, ринула з полів.