Відпочивальники на Херсонщині: один влаштував стрілянину, інший – погрожував підірвати гранату в рейсовому автобусі

26 Серпня 2021, 13:48

На базі відпочинку в Стрілковому, що на Арабатській Стрілці, сталася стрілянина. Патрульні затримали громадянина з пістолетом, схожим на вогнепальну зброю.

Про це повідомили в Патрульній поліції Херсонської області.

Заявник повідомив інспекторам відділу патрульної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, що в ході конфлікту з невідомим відпочивальником на базі відпочинку в Стрілковому, той дістав з кишені пістолет та вистрілив у землю. Після чого направив зброю на чоловіка та погрожував здійснити постріл.

Поліцейські побачили поруч і вказаного відпочивальника. Громадянин іншої країни не заперечував слів заявника та повідомив, що він дуже емоційна людина, тож вирішив побутовий конфлікт саме таким чином. Під час поверхневої перевірки охоронці порядку виявили у іноземця пістолет, схожий на вогнепальну зброю.
Патрульні затримали 31-річного чоловіка та передали його слідчо-оперативній групі. Виявлене вилучили для проведення експертизи.
Крім того, за інформацією поліції Херсонської області нещодавно у рейсовому автобусі, який прямував із курортного селища Лазурне в місто Кам’янське Дніпропетровської області сталася конфліктна ситуація, один із пасажирів почав погрожувати підірвати гранату.
При поверхневій перевірці та огляді речей чоловіка ніяких підозрілих предметів поліцейські не виявили.
Правопорушником виявився 51-річний мешканець Дніпропетровської області, який направлявся з відпочинку додому. Причину свого вчинку пасажир, у якого були явні ознаки алкогольного сп’яніння, пояснив тим, що хотів покурити, а водій відмовився зробити зупинку.
Стосовно пасажира були складені адміністративні матеріали за ст.173 «Дрібне хуліганство» та ст.178 «Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді» КУпАП.
Як повідомлялось, для безпеки відпочивальників, підтримання публічного порядку та запобігання правопорушенням у курортних районах області додатково відкрили чотири поліцейські станції.