У Генічеську вшанують пам’ять захисників України

26 Серпня 2021, 19:36

У День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, який відзначається щорічно 29 серпня, у Генічеську проведуть меморіальний захід.

Про це повідомили у міськраді.

“Запрошуємо мешканців та гостей громади, депутатський корпус міської та районної ради, керівників та трудові колективи установ, підприємств та організацій, представників політичних партій, громадських об’єднань взяти   участь у заході. Згадаємо подвиг Героїв та вшануємо пам’ять українських воїнів, які віддали життя за мирне майбутнє Українського народу на своїй землі!”, – йдеться у повідомленні.

Захід розпочнеться о 9.50 у Сквері Слави, біля меморіалу Скорботної матері. О 10.00 – загальнонаціональна хвилина мовчання.

За даними інформаційного агентства “АрміяINFORM”, до Дня пам’яті захисників України у кінотеатрах Києва показуватимуть фільми про війну з Росією.

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення нагадує, що 29 серпня вшановується День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, тому цього дня мовники мають внести зміни до програм.

Раніше Міністерство у справах ветеранів оголосило конкурс на кращий ескіз символу до Дня пам’яті захисників України.

9 червня Кабмін затвердив розпорядження “Про заходи з відзначення у 2021 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України”.

Нагадаємо:

29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цей жалобний день відзначається в країні щорічно відповідно до Указу Президента України № 621/2019 від 23.08.2019 задля гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

Для відзначення дня пам’яті та героїзму загиблих захисників було обрано саме цю дату, оскільки її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат.