У Генічеську відзначили День Державного Прапора України (відео)

23 Серпня 2021, 18:17

Фото: Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби України.

23 липня в Генічеську пройшли урочистості, присвячені Дню Державного Прапора України.

На майданчику державності зібралися представники районної і міської влади, громадськості.

«Наш прапор – це символ єдності, свободи та незалежності нашої держави.Ми повинні охороняти та шанувати його», – – сказав в урочистій промові Генічеський міський голова Олександр Тулупов.

Як уточнили в міськраді, право підняти великий прапор України отримали учениця Генічеського ліцею, призеру районих та обласних олімпіад, переможцю обласного етапу конкурсу-захисту наукових робіт МАН, лідеру учнівського самоврядування Юшковій Карині та неодноразовому призеру чемпіонатів України та члену національної збірної України з морських багатоборств Максиму Прядко.

https://www.youtube.com/watch?v=xraRoA7s5PE&feature=emb_imp_woyt

Перед присутніми виступили голова Генічеської громади Олександр Тулупов, голови Генічеської РДА Сергій Олефіренко та райради Сергій Коржевий.

Вони привітали мешканців громад Генічеського району зі святом і закликали шанувати та поважати державні символи України, працювати над розбудовою молодої держави та вносити свій вклад в розвиток України.

Також почесними грамотами відзначили кращих представників Генічеської та Новотроїцької громад.

Як повідомлялось, 24 серпня у Генічеську проведуть вишиванкову ходу.

Міністерство культури та інформаційної політики створило Цифрову мапу подій до Дня незалежності України. Це національна єдина платформа, що висвітлюватиме події, присвячені 30-й річниці незалежності. Проєкт охоплює всі області України. На мапі кожна область має свою унікальну квітку-символ. В рамках відзначення незалежності України планується провести понад 300 заходів.

На Цифровій мапі подій в інтерактивному форматі відображатиметься місце, час та дата подій з розгорнутою інформацією про саму подію. Мапа також містить зручний функціонал пошуку за локацією та датою і посилання на соціальні мережі та інші зовнішні ресурси.
Завдяки Цифровій мапі користувач матиме змогу переглянути всю інформацію про події в конкретному місці та зможе спланувати їх відвідування.

У День Незалежності України, 24 серпня, на центральній вулиці столиці відбудеться святковий парад Збройних сил України, що символізуватиме силу нашої незалежності.