У День Незалежності на Херсонщині провели понад 50 заходів, учасниками яких стали більше 15 тисяч людей

25 Серпня 2021, 17:38

24 серпня у Херсонській області відбулось понад 50 святкових дійств з нагоди 30-ї річниці Незалежності України. В них брали участь близько 15300 осіб. Безпеку громадян забезпечували майже 300 працівників поліції та 40 Нацгвардійців.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонщини.

“Основним завданням працівників поліції було забезпечення безпеки учасників святкових заходів. До охорони громадського порядку ми залучили майже всі підрозділи поліції. Відповідно, ситуаційний центр ГУНП був переведений у надзвичайний режим роботи і оперативна обстановка в області відслідковувалася безперервно та цілодобово. Поліція оперативно реагувала на усі спроби нетверезих громадян спровокувати конфліктні ситуації і завдяки злагодженим діям поліцейських у місцях проведення масових заходів вдалося не допустити порушень публічного порядку”, – розповів начальник поліції Херсонської області Олександр Прокудін.

За інформацією правоохоронців, з 20 по 24 серпня на території Херсонської області відбулись масові заходи, пов’язані зі святкуванням державних свят. Одним із наймасштабніших заходів став приурочений до 30-ї річниці Дня Незалежності 3-денний дитячий фестиваль «Чорноморські ігри», який об’єднав 49 тисяч учасників та глядачів із різних куточків України. Поліція забезпечила публічний порядок, безпеку учасників та гостей цих святкових дійств.

Упродовж 20-23 серпня у місцях проведення урочистостей з нагоди Всеукраїнського дитячого фестивалю «Чорноморські ігри» та Дня Державного прапора стежили за порядком 504 поліцейських та 120 військовослужбовців Нацгвардії України. З 53-ма тисячами учасниками 38 масових заходів працювала поліція діалогу та проводила превентивну роботу для недопущення будь-яких конфліктних ситуацій чи провокацій.
Як повідомлялось, у Генічеському районі провели паради у вишиванках.