У Чаплинській громаді наркоділки замаскували плантацію конопель кукурудзою

11 Серпня 2021, 14:47

У Чаплинській громаді прикордонники з поліцейськими виявили близько 10 тисяч кущів конопель у полі з кукурудзою.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

“Працівникам прикордонного оперативно-розшукового загону надійшла інформація, що в полях, які відносяться до одного з населених пунктів Чаплинської територіальної громади, серед кукурудзи висіяні рослини коноплі. Прикордонники повідомили про це колег із поліції і на обстеження земельних ділянок виїхали оперативники управлінь карного розшуку та боротьби з наркозлочинністю. На відстані близько 5 км від села правоохоронці на полі виявили засаджену кукурудзою ділянку розміром 2 га. Серед високих стеблин злакової культури дійсно росли кущі, схожі на коноплю. Було помітно, що наркорослини ретельно культивуються, а вздовж паростків було прокладене крапельне зрошення”, – розповів начальник поліції Херсонщини Олександр Прокудін.

Працівники державної прикордонної служби, оперативники управління карного розшуку обласного главку поліції та управління боротьби з наркозлочинністю на території Чаплинської територіальної громади виявили посів із 9799 кущів конопель.
Поліцейські встановили власника земельної ділянки. 36-річний чоловік розповів правоохоронцям, що навесні до нього звернувся малознайомий житель адміністративного центру громади із проханням надати в оренду 2 га землі для вирощування кукурудзи. В якості оплати чоловік пообіцяв власнику залишити систему водопостачання, яку орендатор встановить на землі.
За цим фактом слідчими обласного главку поліції розпочате кримінальне провадження за ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель».
Наразі проводяться слідчо-розшукові заходи по встановленню зловмисників, причетних до посіву наркотичних рослин. Їм може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
У свою чергу, Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби інформує, що заходи щодо викриття цього злочину прикордонники провадили у взаємодії із ВБКОЗ СБУ у Херсонській області та УБН у Херсонській області ДБН Національної поліції України.