Президент Зеленський дає інтерв’ю Центру журналістських розслідувань та журналістам з Криму

09 Серпня 2021, 17:33

Фото: IPC-Херсон.

Президент України Володимир Зеленський дає інтерв’ю головній редакторці Центру журналістських розслідувань Валентині Самар і кримським журналістам і виданням. Зустріч глави держави з журналістами проходить на острові Зміїний в Одеській області. Тема розмови – подальша доля півострова і майбутній міжнародний саміт Кримська платформа.

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, Володимир Зеленський також спілкується з Ганною Андрієвською, Севгіль Мусаєвою, Анастасією Рінгіс і Міленою Амеді – українськими журналістами з Криму, які висвітлюють кримську тематику в авторитетних українських ЗМІ і об’єдналися в мультимедійний спецпроект «Як повернути Крим?» до 30-ї річниці незалежності України та саміту Кримська платформа.

Інтерв’ю буде опубліковано 19 серпня на сторінках українського видання «Новое время» в рамках спецпроекту «Як повернути Крим?» в партнерстві з організацією «Лабораторія журналістики громадського інтересу».

Також буде опубліковано Центром журналістських розслідувань.

Фото: RFE/RL

Кримська платформа: 6 серпня 2021 року в Києві пройшов установчий форум Експертної мережі.

РФ починає тиснути на країни, які заявляють про участь у Кримській платформі. Країни, які відкрито заявляють про свою участь у роботі Кримської платформи, зазнають утисків із боку дипломатів та спецслужб Російської Федерації, повідомив речник глави держави Сергій Никифоров.

Детальніше про реакцію Кремля і його кримських прибічників на створення Кримської платформи – міжнародного майданчика по деокупації Криму – дивіться у відеоблозі Валентини Самар Кримська платформа: чому так біситься Росія?

Про те, які перспективи у Кримської платформи бачить уряд Федеративної Республіки Німеччини, – в інтерв’ю Анки ФЕЛЬДГУЗЕН, Надзвичайного і Повноважного Посла ФРН в Україні   Валентині САМАР, головній редакторці Центру журналістських розслідувань, та Юлії КАЗДОБІНІЙ, голові Української фундації безпекових студій.

Нагадаємо:

  • Президент Володимир Зеленський вважає, що створення Кримської платформи буде серйозним кроком у напрямку деокупації Криму, оскільки в ході установчого саміту, який відбудеться 23 серпня в Києві, буде створено постійно діючий офіс і обговорені ініціативи щодо безпеки у Азово-Чорноморському регіоні. Він також зауважив, що країни-учасниці Кримської платформи ризикують погіршити відносини з РФ, яка дуже негативно реагує на її створення.
  • Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова заявила, що Росія «погрожує» країнам, які погодилися взяти участь в міжнародному саміті Кримської платформи, який пройде 23 серпня в Києві.