Поблизу Криму працюють українські контрснайпери

27 Серпня 2021, 15:04

Снайпери зі складу підрозділів угруповання військ, яке виконує бойові завдання на адмінмежі з тимчасово окупованою територією АР Крим, проводять заняття зі стрілецької підготовки.

Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.

“Військовослужбовці відпрацьовують питання проведення контрснайперських дій снайперськими парами при веденні підрозділами оборони. Зокрема, це стосується вибору, підготовці та зайняттю позиції, підготовці вихідних даних для стрільби, а також веденню спостереження”, – розповів командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, заняття зі снайперами проводяться на постійній основі, але особливістю даного заходу є те, що більш досвідчені снайпери “підтягують” рівень своїх бойових побратимів в ході практичної роботи на мішеному полі.

Військові відточують навички визначати точну відстань до цілей, швидкість та напрямок вітру, і вже після внесення певних поправок намагаються вразити цілі з першого пострілу. Задля корегування влучного пострілу вони працюють в парах.
“Під час занять ми намагаємося використовувати досвід Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил. Адже професійний снайпер, крім вміння влучно стріляти, має бути ще й дуже врівноваженим, вміти сконцентруватися, а також самостійно приймати правильні та виважені рішення”, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Як повідомлялось, на Херсонщині тривають планові тренування підрозділів Сил спеціальних операцій Збройних Сил України зі складу угруповання військ, яке несе бойову службу на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим.
Минулого місяця у декількох південних областях України відбулись масштабні контрдиверсійні навчання за ініціативи СБУ та із залученням спецпризначенців Служби безпеки Україні, Нацгвардії, військових, поліції.
У червні наземний, повітряний та морський компоненти угрупування військ, яке підпорядковане Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України, провели тактико-спеціальні навчання.