Новокаховські крафтові виробники приїдуть на арабатський фестиваль вина та сиру

09 Серпня 2021, 14:39

Новокаховська та Генічеська громади налагоджують співпрацю для розвитку туризму. Крафтові виробники з Новокаховської громади візьмуть участь у щорічному фестивалі вина та сиру, який проходитиме 13-14 серпня в селі Щасливцеве на Арабатській Стрілці.

Про це розповів голова правління громадської організації «Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад» Павло Ярмій.

“Ми дуже зацікавлені у співпраці з Генічеською громадою. Наш мер підписав меморандум про співпрацю між Новокаховською та Генічеською громадами для розвитку туризму. Ми розуміємо, якщо буде бажання влади і громади це розвивати, ми можемо допомогти кожній з наших територій стати кращою”, – зазначив Павло Ярмій.

З цією ж метою був підписаний меморандум про співпрацю між Агенцією регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад та Асоціацією гостинності Генічеського району.

Він переконаний: для того, щоб залучити туриста необхідно створювати якісні креативні туристичні продукти. А для цього у херсонських громад не вистачає ресурсів, тому треба об’єднувати зусилля заради розвитку туризму в регіоні.

“Сюди повинна їздити вся Україна, але для цього потрібен якісний продукт, якісні локації, якісне ставлення до туриста, туристична атмосфера, люди повинні розуміти, що для них це розвиток, як для Генічеська, так і для нашої громади”, – розповів голова Таврійського об’єднання територіальних громад.

Як повідомлялось, черговий фестиваль-ярмарок крафтових виробників вина, сиру та меду проходитиме 13-14 серпня у парку села Щасливцеве на Арабатській Стрілці. Захід організовують виконком Генічеської міської ради та Асоціація гостинності Генічеського району.

Хедлайнер щорічного гастрономічного фестивалю – ярмарку “Вина та сиру 2021” — харківський рок-гурт «Село і люди», в репертуарі якого кавер-версії англомовних хітів.

Детальніше про захід можна дізнатися на сторінці події у Фейсбуці.

Перший фестиваль-ярмарок «Вина та сиру», який проходив у кінці серпня в селі Щасливцеве на Арабатській Стрілці, відвідали 2000 гостей. На фестивалі було продегустовано та продано 200 літрів вина, 100 кілограмів сиру з‘їли та реалізували.