Наживався на екскурсіях на острів Бирючий: правоохоронці викрили у хабарництві посадовця

26 Серпня 2021, 19:00

Правоохоронці викрили посадовця, який вимагав від перевізників неправомірну вигоду за безперешкодний проїзд туристичного автобуса на територію острова Бирючий.

Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

26 серпня оперативники управління стратегічних розслідувань в Херсонській області Нацполіції затримали в.о. директора національного природного парку, депутата Мелітопольської міськради під час одержання чергового «траншу». Приватний перевізник надав йому шість тисяч гривень за дозвіл на безперешкодний проїзд туристичного автобуса на територію острова.

Як уточнили в Херсонській обласній прокуратурі, за даними слідства, чиновник налагодив незаконну схему отримання додаткових коштів від екскурсійних груп за безперешкодне знаходження та переміщення територією о. Бирючий. Крім того, фігурант самостійно встановив надтарифи за додаткові послуги для відвідувачів.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.
Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі. Оперативний супровід здійснює УСР в Херсонській області ДСР НПУ.
Тривають першочергові слідчі дії.

Як повідомлялось, раніше керівники Національного природничого парку «Нижньодніпровський» у Херсонській області отримав підозру у вчиненні злочину. За оцінками комплексної екологічно-технічної та економічної експертизи, чиновники допустили завдання шкоди екосистемі України на суму понад 60 млн грн.

Бірючий – унікальний шматочок суші, який є продовженням Федотової коси, розташованої між Азовським морем і лиманом Утлюцький. Він з’єднаний із материковою частиною вузьким перешийком завширшки менше 10 м. І поступово досягає розміру в 5 км. Адміністративно він належить до Херсонської області. У географічному розумінні Бирючий стає островом лише восени, коли на морі починається шторм, який ховає перешийок під водою.