На вихідних Херсонщина потрапила до лідерів за випадками COVID-19

09 Серпня 2021, 09:40

За минулу добу в Херсонській області виявили 7 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. 

Про це йдеться у щоденному зведенні обласної адміністрації.

Стан хворих задовільний, чотири особи перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. До медичних закладів госпіталізовано три особи.

Напередодні за даними Міністерства охорони здоров’я України, Херсонщина очолила перелік областей, де зафіксували найбільшу кількість підтверджених випадків COVID-19 за добу.

Так, 7 серпня, в Херсонській області виявили 101 новий лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19, з яких один – на території Генічеської громади.

Нещодавно голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив, що у зв’язку з поширенням нового штаму COVID-19 “Дельта” в Україні поступово погіршується епідеміологічна ситуація, і упродовж двох тижнів може трапитися спалах хвороби.

ВООЗ прогнозувала нову хвилю коронавірусу в Україні на кінець серпня – початок вересня.

Як повідомлялось, за даними  медиків, на території Генічеської громади погіршується епідемічна ситуація щодо COVID-19.

«Дельта» має інші симптоми – лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить, також фіксують випадки порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин і утворення гангрен.
Ймовірність тяжкого перебігу хвороби при зараженні штамом «Дельта» набагато вища для невакцинованих. Після щеплення людина переносить хворобу або безсимптомно, або у легкій формі.
Раніше генічеський лікар закликав людей поспішати вакцинуватися, адже це єдиний шлях протидії новим хвилям поширення COVID-19.

Отримуйте інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 з надійних джерел:
◾ вебсайту МОЗ https://moz.gov.ua/,