На підтримку політв’язнів у перший день Koktebel Jazz Festival Arabatka розгорнули великий український прапор з Криму

30 Серпня 2021, 14:12

На підтримку кримчан-політв’язнів у перший день Koktebel Jazz Festival Arabatka, який проходить на Арабатській Стрілці Херсонщини, розгорнули великий український прапор, що прилетів з Криму.

Відповідне відео опубліковане на сторінці фестивалю у Фейсбуці.

Колишній політв’язень Ісмаїл Рамазанов розповів, що цей прапор у червні активісти запустили до Криму. Але через деякий час, той, пролетівши надпівостровом, повернувся на підконтрольну Україні територію. У подальшому прапор планують передати до музею окупації.

“Дякуємо захисникам, які бережуть наш спокій. Підтримаємо тих, хто зараз за гратами за свої переконання. Пишіть листи нашим політв’язням. Підтримайте політв’язнів, які зараз страждають за нашу і вашу свободу. Ми дуже їх чекаємо!”, – зазначив журналіст Сергій Мокрушин.

https://www.youtube.com/watch?v=MgpmWU31nEU&feature=emb_imp_woyt

Як повідомлялось, за сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” (Проєкт USAID) з 29 серпня по 5 вересня у селі Щасливцевому на Арабатській Стрілці (Херсонська область) проходить Koktebel Jazz Festival.

Голова Генічеської міської територіальної громади Олександр Тулупов став першим гостем онлайн-трансляції першого дня фестивалю Koktebel Jazz Festival. Голова громади вітає проведення фестивалю та сподівається, що Koktebel Jazz Festival залишиться на Арабатській Стрілці.

Більше деталей на сайті Koktebel Jazz Festival: https://cutt.ly/YQ9OqXJ
Нагадаємо, що після окупації Росією Криму український фестиваль, що проходив в Коктебелі, переїхав на материкову частину України. Він проходив на курорті Затока, Чорноморську, а також в Києві в клубі “ЮБК”, що на Трухановому острові. Після перерви фестиваль повертається в повноцінному форматі до моря.