На Херсонщині вшанували пам’ять захисників України

30 Серпня 2021, 07:05

У Херсонській області пройшли меморіальні заходи, присвячені Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Зокрема, на площі Свободи в обласному центрі вшанувати пам’ять захисників прийшли рідні загиблих Героїв, представники обласної влади, волонтери, громадськість. Учасники заходу згадали кожного Героя поіменно, вшанували пам’ять наших захисників хвилиною мовчання й помолилися за Україну.

Із свічок учасники заходу виклали на площі тризуб. На знак вшанування полеглих Героїв присутні поклали квіти до їхніх світлин.

Біля меморіалу Скорботної матері в Генічеську також відбувся жалобний мітинг.

Присутні згадували своїх земляків, які віддали життя за Україну: Начосний Денис, Ярослав Дуриба, Віктор Волкодав, Юрій Сметанін та Сергій Ласкін.

“Ми пам’ятаємо воїнів, які поклали своє життя за Україну та схиляємо голови у вдячності перед тими, хто подарував  всім нам можливість у цей час вчитися, працювати та просто жити. Вони віддали найцінніше – своє життя, щоб Україна стала кращою та сильнішою “, – зазначила під час виступу заступник міського голови Ірина Попова.

Щирі співчуття родинам загиблих земляків у своїх промовах висловили Гульнара Бекірова та Наталя Стегура.
Завершився захід покладанням квітів до меморіалу Скорботної матері.

В обласному центрі також вшанували пам’ять загиблих бійців-героїв батальйону “Херсон”. Згадати загиблих героїв, які віддали за суверенітет України своє життя, прийшли їх рідні та побратими, керівництво та працівники Головного управління Національної поліції в Херсонській області та інших правоохоронних структур, представники органів місцевої влади, громадських організацій та мешканці міста.

\

Під час мітингу-реквієму «Слава. Гідність. Воля. Честь» поіменно назвали дев’ятьох бійців батальйону «Херсон», які наприкінці серпня 2014 року на Сході України віддали життя у бою, героїчно захищаючи свою державу від агресора:
Руслан Сторчеус, Олег Пєшков, Павло Мазур, Владислав Ковальов, Максим Жеков, Артем Шаригін, Олег Гребінський, Руслан Салівончик, Олег Вовченко.

Нагадаємо:

29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цей жалобний день відзначається в країні щорічно відповідно до Указу Президента України № 621/2019 від 23.08.2019 задля гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

Для відзначення дня пам’яті та героїзму загиблих захисників було обрано саме цю дату, оскільки її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат.