На Херсонщині стартує проєкт “АгроВарта”

30 Серпня 2021, 12:00

У Херсонській області розпочинається реалізація проєкту «Агро Варта». Проєкт полягає у створенні електронної платформи для покращення ефективності організації збирання та утилізації використаних пакувальних матеріалів і тари з-під хімічних засобів захисту рослин, дозвіл на реалізацію якої було отримано від Антимонопольного комітету України. 

Про це йшлося під час щотижневої селекторної наради ХОДА.

“В Україні вперше за часів незалежності Європейською Бізнес Асоціацією та компаніями-лідерами у виробництві пестицидів впроваджено можливість подолання проблеми неналежного поводження з використаною тарою з-під хімічних засобів захисту рослин. Проєкт має назву «Агро Варта». Ця електронна платформа дозволяє швидко та зручно здійснити безкоштовне приймання у фермерів використаної тари хімічних речовин. Для цього аграрію достатньо лише здійснити телефонний дзвінок, вказати в заявці дату та місце передачі використаної тари та упродовж короткого проміжку часу отримати підтверджувальні документи та гарантію подальшого безпечного поводження з переданими відходами”, – розповів директор Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів облдержадміністрації Олександр Ставнійчук.

На переконання голови облдержадміністрації Сергія Козиря, реалізація «Агро Варти» справді важлива подія для агропромислового комплексу. Адже всі розуміють, що тара від пестицидів не повинна зберігатися і накопичуватися, а швидко утилізуватись.

Як повідомлялось, у селищі Рикове Генічеської громади тривають роботи з утилізації непридатних для використання  хімічних засобів захисту рослин.