На Херсонщині люди знов перекривали дорогу через відключення світла (відео)

04 Серпня 2021, 11:01

Постійні відключення світла та неякісне надання послуг від обленерго знов вивели людей на протести. Цього разу протестували у Каланчацькій громаді: люди ходили по пішохідному переходу, на деякий час фактично блокувавши рух транспорту.

“Ми знаємо, що з цією проблемою стикається майже кожне ОТГ, і немає куточка Херсонської області, де не мають таких проблем, як відсутність єдиного вікна для звернень, коли відсутня аварійна бригада або ж на неї треба чекати по чотири-п’ять годин. На території нашої громади є куротні місця, як Хорли, Роздольне, Максима Горького. Люди приїзджають відпочивати, але віключення світла триває по 12 годин. Прийшло повідомлення, що з 18 серпня в Каланчаку будуть тривалі відключення. На території громади є промислові підприємства, і такі відключення приведуть просто до банкротства”, – розповіла одна з учасниць акції.

Протестувальники наголосили, що необхідно провести круглоглий стіл з питань перебоїв в електропостачанні за участю голови обласної адміністрації з головами громад та представниками Херсонобленерго.

Як повідомлялось, згідно з матеріалами розслідування Bihus.Info, група компаній VS Energy, яка за документами належить європейцям, але має російське коріння, володіє Рівнеобленерго, Херсонобленерго, Чернівціобленерго, Житомиробленерго, і КіровоградобленергоКонтроль над компанією приписують російським олігархам Євгену Гінеру, Михайлу Воєводіну і Олександру Бабакову, ексдепутату “Єдиної Росії”, який голосував за анексію Криму.

78% Херсонобленерго в приватних руках опинились за близько 23 млн доларів.

Раніше місцеві жителі перекривали дороги на Арабатській Стрілці та в Генічеську через постійні перебої з електропостачанням. Місцеві жителі направили колективну скаргу до Херсонобленерго.

Активісти мають намір знов продовжити протести і перекриття доріг, якщо проблеми Арабатської Стрілки не вирішуватимуться.

Депутати Генічеської міської ради звернулись до Херсонобленерго, Держпродспоживслужби та НКРЕКП і закликали вирішити проблемні питання з електропостачанням на Арабатській Стрілці.

В обласній адміністрації створили робочу групу та провели нараду про відключення електроенергії на Арабатскій Стрілці. в обласній адміністрації щодо відключення електроенергії на Арабатскій Стрілці. АТ «Херсонобленерго» посилило Генічеський район додатковою аварійною бригадою, яка постійно буде перебувати на Арабатській стрілці.

Екс-голова Щасливцевської сільської ради Віктор Плохушко закликав обласну адміністрацію звернутися до РНБО, щоб розібратися із “Херсонобленерго”, яке, на його думку, дестабілізує ситуацію в прикордонному регіоні.