На адмінмежі з Кримом відновили експрес-тестування на COVID-19

06 Серпня 2021, 09:12

У КПВВ “Чонгар” та “Каланчак” на адмінмежі з Кримом відновили роботу пункти експрес-тестування на COVID-19.

Про це повідомили в Херсонській облдержадміністрації.

Громадяни, які перетинають адміністративну межу з тимчасово окупованою АР Крим, можуть безкоштовно пройти експрес-тестування для того, аби уникнути самоізоляції.

У разі негативного результату тесту особа звільняється від обов’язкового проходження самоізоляції.
Загалом тестування проводиться з 09:00 до 15:00 з понеділка по п’ятницю на обох КПВВ.

У неробочий час, святкові та вихідні дні в приймальному відділенні Каланчацької лікарні – цілодобово.

Як повідомлялось, вже двоє жителів Херсонщини померли від штаму Дельта. Тож починаючи мінімум з червня цей штам циркулює в Херсонській області і поступово витісняє інші.

На території Генічеської громади, що межує з ТОТ Крим погіршується епідемічна ситуація щодо COVID-19. За місяць у селі Азовське зафіксовано вже 15 випадків захворювань.

Жителі окупованих територій можуть безкоштовно отримати вакцину проти коронавірусу на підконтрольній Україні території. Список пунктів щеплень та центрів масової вакцинації.

Нагадаємо:

З 5 серпня почали діяти нові правила перетину держкордону та меж з окупованими територіями України.

При в’їзді на материкову частину України з окупованого Криму громадяни України повинні будуть надати українським прикордонникам документ (міжнародний сертифікат) про проходження повного курсу щеплення двома дозами вакцини проти COVID-19 рекомендованою ВООЗ, або ж довідку 063-О про перше щеплення.

Щеплення вакцинами російського виробництва (Супутник V, ЭпиВакКорона і тд.) на території України не визнаються! У разі відсутності документів про щеплення, громадяни мають встановити додаток “Вдома”, активацію якого перевіряють прикордонники.

Отримуйте інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 з надійних джерел:
◾ вебсайту МОЗ https://moz.gov.ua/,