На адмінмежі з Кримом прикордонники виявили автівку з підробленим VIN-кодом

27 Серпня 2021, 10:52

У контрольному пункті в’їзду-виїзду «Каланчак» прикордонники виявили автівку з підробленим VIN-кодом.

За інформацією прикордонників, до КПВВ «Каланчак» на автомобілі «Део-Ланос» прибув громадянин України, який направлявся в бік тимчасово окупованого Криму. Під час візуального огляду транспортного засобу прикордонники спільно з митниками виявили невідповідність ідентифікаційного номеру на рамі автомобіля та у реєстраційному документі транспортного засобу.
Про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 121-1 КУпАП «Експлуатація водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах» прикордонники повідомили співробітників Національної поліції.
Для з’ясування усіх обставин справи водій у супроводі поліцейських на автомобілі вибув з пункту пропуску.
У переважній більшості, дорослим громадянам України відмовляють у виїзді у зв’язку із закінченням терміну дії паспорта, а дітям – у зв’язку з відсутністю паспортних документів, або доручення одного з батьків.
Щодо іноземців, то, здебільше, їм відмовляють у в’їзді за незаконне відвідування тимчасово окупованих територій України, недійсні, або підроблені паспортні документи та у зв’язку із наявністю заборони на в’їзд на територію України.