Крим – це Україна: на адмінмежі з півостровом відкрили пам’ятний знак

30 Серпня 2021, 11:23

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

На КПВВ “Каланчак” на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом відкрили пам’ятний знак «Слава Україні! Героям слава! Крим – це Україна!», виконаний у формі гранітного серця.

Про це повідомили в Херсонській облдержадміністрації.

“Відкриття пам’ятного знаку «Слава Україні! Героям слава! Крим – це Україна!» у вигляді серця є ще одним засвідченням того, що цей злочин не забутий, і боротьба триває. Я щиро дякую кожному, хто проявив ініціативу та доклав своїх зусиль для того, щоб на адмінмежі з окупованим Кримом з’явився гранітний символ української волі та незламності”, – зазначив на відкритті пам’ятного знаку заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко.

Пам’ятний знак зробила родина-скульпторів Рожик із міста Коростишів.

Перед відкриттям пам’ятного знаку, настоятель монастирю чину Василіян Української Греко-Католицької Церкви в Херсоні о. Віталій (Лотоцький) в супроводі священників УГКЦ о. Дмитра (Онуфрика) та о. Миколи (Тюрдьо) провів панахиду біля пам’ятника загиблим в АТО/ООС кримчанам.

Пам’ятний знак «Слава Україні! Героям слава! Крим – це Україна!» став вже тридцятим, що встановлено під час проєкту “Дорогами війни. Від Карачуна до Говерли”, який реалізується з 2014 року в зоні проведення АТО/ООС волонтерами та представниками силових структур України.

Як повідомлялось, 29 серпня в Херсонській області вшановували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Напередодні українські активісти запустили в бік незаконно анексованого Росією Криму прапор єдності: зшиті разом український державний і кримськотатарський національний прапори.