Херсонські поліцейські попередили незаконний вилов водних біоресурсів на 60 тисяч гривень

09 Серпня 2021, 15:26

Ілюстрація: mile.cycling.ks.ua

Працівники сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського райуправління разом із колегами з Управління авіації та поліції на воді відпрацювали акваторію Чорного моря. В результаті рейду поліцейські виявили понад півтора десятки незаконних знарядь лову з водними біоресурсами. 

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.
“В ході відпрацювання Джарилгацької затоки поліцейські виявили в воді 16 креветочних ятерів. В ході їх огляду, правоохоронці виявили в них креветку, крабів, скатів, атерину та бичків. Водні біоресурси в живому та неушкодженому стані були повернуті в природнє середовище. Тим самим було попереджене завдання збитків природньому середовищу на суму більше 60 тисяч гривень”, – розповів начальник водної поліції Херсонщини Максим Жарков.
Проводяться заходи щодо встановлення власників вилучених знарядь лову для притягнення їх до відповідальності.
Раніше два керівники Національного природничого парку «Нижньодніпровський» у Херсонській області отримали підозри у вчиненні злочину: чиновники допустили завдання шкоди екосистемі України на суму понад 60 млн грн.

Слідство встановило, що в період 2019—2020 років керівник Нацпарку та його заступник допустили масштабний понаднормовий вилов риби різних порід. При цьому вони знали, що річний ліміт вже вичерпаний і вилов треба негайно припинити. Посадовці цього не зробили, тож промисловий лов продовжився.

Загалом за цей період було понаднормово виловлено приблизно 157 тис. кг риби.