Генічеські прикордонники знайшли чотирьох браконьєрів з уловом на 63 тисячі гривень

06 Серпня 2021, 11:17

Прикордонники Херсонського загону ДПСУ виявили чотирьох браконьєрів на озері Сиваш.
Про це повідомили в прес-службі відомства.

В ніч на 6 серпня під час патрулювання узбережжя озера Сиваш, прикордонники відділення «Генічеськ» виявили двох громадян України, які за допомогою ліскових сіток здійснювали незаконний вилов водних живих ресурсів прикордонники виявили неподалік села Приозерна, ще двох браконьєрів військовослужбовці виявили поблизу села Щасливцеве.
Прикордонники повідомили співробітників Національної поліції, рибоохоронного патруля та передали порушників із здобиччю правоохоронцям.
Загалом, браконьєри за допомогою 21 сітки виловили 98 рибин лобані та 7 рибин пеленгасу, чим завдали збитків державі на суму понад 63 тисячі гривень. В їх діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого ст. 249 ККУ «Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним, добувним промислом».
Як повідомлялось, нещодавно два керівники Національного природничого парку «Нижньодніпровський» у Херсонській області отримали підозри у вчиненні злочину: чиновники допустили завдання шкоди екосистемі України на суму понад 60 млн грн.
Слідство встановило, що в період 2019—2020 років керівник Нацпарку та його заступник допустили масштабний понаднормовий вилов риби різних порід. При цьому вони знали, що річний ліміт вже вичерпаний і вилов треба негайно припинити. Посадовці цього не зробили, тож промисловий лов продовжився.

Загалом за цей період було понаднормово виловлено приблизно 157 тис. кг риби.