До Криму запустили прапор єдності (відео)

29 Серпня 2021, 12:15

У Херсонській області українські активісти запустили в бік незаконно анексованого Росією Криму прапор єдності: зшиті разом український державний і кримськотатарський національний прапори.

“Ця акція присвячена 30-річчю Незалежності України, підтримці Кримської платформи, а також політв’язнів, які незаконно утримуються в російських тюрмах”, – наголосив в інтерв’ю сайту IPC-Генічеськ ініціатор заходу, колишній політв’язень Ісмаїл Рамазанов.

Активісти запустили прапор єдності з території Арабатської Стрілки, яка географічно належить до Кримського півострова, поблизу лінії розмежування з тимчасово окупованою частиною Криму.

“Кримчанам – привіт! Ми зробимо все, щоб прискорити повернення Криму”, – зазначила учасниця акції Оксана.

“Ми запустили прапор, як нагадування, що Крим обов’язково повернеться до України”, – розповів учасник акції Ілля, з міста Київ.

Площа прапора єдності складає 120 м². Державний прапор України та національний прапор Кримськотатарського народу зшиті разом в одне ціле.

На День Незалежності цей прапор пронесли на Марші захисників України центральними вулицями Києва.

Як повідомлялось, цього року Україною подорожував великий кримськотатарський прапор. На прапорі розміром 20 на 16 метрів, який був пошитий в Краматорську Донецької області, кожен бажаючий міг написати побажання для жителів Криму.

Наприкінці червня активісти запустили з КПВВ “Каланчак” в напрямку Криму великий кримськотатарський прапор і тисячі листівок.

Нагадаємо: