До Дня Незалежності у Генічеську проведуть вишиванкову ходу

17 Серпня 2021, 18:49

До Дня Незалежності у курортному Генічеську проведуть вишиванкову ходу.

Захід анонсували в Генічеській міській раді.

“Одягайте свої наймиліші серцю вишиванки і приходьте родинами відсвяткувати День Незалежності України!”, – наголосили в міськраді.
Збір учасників о 17.00 біля  кінотеатру «Україна». Маршрут пролягатиме  від кінотеатру «Україна»  – по вул.  Центральній, по проспекту Миру- до площі  Відродження.


За інформацією Херсонської обласної адміністрації, 24 серпня проходитимуть святкові (культурно-мистецькі) заходи до 30-ї річниці незалежності України, а саме: обласна акція «Заквітчаєм Україну рушниками», виставка-продаж виробів майстрів декоративно-прикладного мистецтва області, робота різних локацій, концертна програма аматорських та художніх колективів, тощо), а також концерт рок-гурту «Шабля».

Раніше Генічеська райдержадміністрація затвердила план заходів з відзначення Дня Державного Прапору та Дня Незалежності.

У рамках відзначення 30-річчя незалежності України відбудуться святкові заходи по всій країні, що триватимуть з 22 до 24 серпня. Всі вони будуть об’єднані гаслом «Ти у мене єдина».

Зокрема, у Києві 23 серпня відбудеться установчий саміт ініціативи Президента України «Кримська платформа» та саміт перших леді та джентльменів «М’яка сила у новій реальності», ініційований дружиною Президента України Оленою Зеленською.

Міністерство культури та інформаційної політики створило Цифрову мапу подій до Дня незалежності України. Це національна єдина платформа, що висвітлюватиме події, присвячені 30-й річниці незалежності. Проєкт охоплює всі області України. На мапі кожна область має свою унікальну квітку-символ. В рамках відзначення незалежності України планується провести понад 300 заходів.

На Цифровій мапі подій в інтерактивному форматі відображатиметься місце, час та дата подій з розгорнутою інформацією про саму подію. Мапа також містить зручний функціонал пошуку за локацією та датою і посилання на соціальні мережі та інші зовнішні ресурси.
Завдяки Цифровій мапі користувач матиме змогу переглянути всю інформацію про події в конкретному місці та зможе спланувати їх відвідування.

У День Незалежності України, 24 серпня, на центральній вулиці столиці відбудеться святковий парад Збройних сил України, що символізуватиме силу нашої незалежності.