Чоловік, який намагався вивезти до Криму 16 кг канабісу, постане перед судом

03 Серпня 2021, 19:49

Херсонська обласна прокуратура скеровала до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця, який через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Каланчак» намагався вивести 16-кілограмову партію канабісу.
Про це повідомили в прес-службі відомства.

Досудове розслідування встановило, що заборонену речовину чоловік сховав у паливному баку автомобіля, на якому прямував до тимчасово окупованого Криму, звідки планував доставити наркотик до Російської Федерації.
В Управлінні СБ України в Херсонській області проінформували, що, провівши обшуки за місцем фактичного мешкання наркоділка, оперативники СБУ вилучили ще одну, підготовлену до збуту партію наркотиків. Тієї ж ваги – 16 кілограмів.
Наразі чоловікові повідомили про підозру за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів), ч. 2 ст. 307 і ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.
Заходи із викриття зловмисника проводили співробітники Управління СБУ в Херсонській області спільно з Головним Управлінням СБУ в АР Крим, з дислокацією у м. Херсон, у взаємодії з Чорноморською митницею Держмитслужби, Херсонським прикордонним загоном Держприкордонслужби за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.