Біля Криму українські спецназівці тренувалися знищувати терористів

18 Серпня 2021, 15:13

На Херсонщині тривають планові тренування підрозділів Сил спеціальних операцій Збройних Сил України зі складу угруповання військ, яке несе бойову службу на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Про це повідомили у службі зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.

“Цього разу під час навчань перед військовими було поставлено завдання щодо проведення контр диверсійних заходів, а саме: відпрацювання механізмів виявлення та знешкодження диверсійно-розвідувальних груп, що пересуваються автотранспортом, а також знищення незаконних збройних формувань на підконтрольній Україні території. У ході навчань військовослужбовці продемонстрували високий рівень навченості, що є запорукою успішної протидії терористичним загрозам та гарантією безпеки для наших громадян”, – розповів командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Він наголосив, що постійні тренування військових обумовлені наявністю в регіоні критичних об’єктів інфраструктури з високим ступенем загрози терористичних посягань. Практичні дії спецпризначенці вдосконалюють як вдень, так і вночі.

Відпрацювання цих заходів, спрямовано на забезпечення належного рівня захисту як цивільних, так і військових об’єктів від можливих терористичних загроз. Тренування завжди відбуваються в умовах, максимально наближених до реальних, у взаємодії з підрозділами Служби безпеки України, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, Державної прикордонної служби України, а також місцевими органами державної влади та самоврядування.
Як повідомлялось, на початку серпня українські військові провели низку тренувань із застосуванням резерву на постах спостереження, що розташовані вздовж адміністративного кордону з тимчасово окупованою територією АР Крим.