У Чонгарі хочуть встановити фонтан та облаштувати зону відпочинку

31 Серпня 2021, 09:24

Ділянка скверу у центрі села Чонгар перебуває у незадовільному стані. Сухі дерева та трава, потрісканий асфальт, відсутність урн для сміття, заїжджена машинами підприємців, що торгують тут щопонеділка, земля.

Необхідність облаштування зони відпочинку обговорювали під час робочого візиту керівництва Генічеської громади до села Чонграр, повідомили в міськраді.

Міський голова з заступниками висловились, що сквер треба упорядковувати. Це, насамперед, передбачає висадку молодих дерев, підсипання чорноземом, облаштування бордюрів. Можливо, у центрі алеї навіть з’явиться маленький фонтан. Детальний план облаштування алеї мають розробити у відділі містобудування та архітектури.

У зустрічі взяли участь Генічеський міський голова Олександр Тулупов з першим заступником Андрієм Євстратовим та заступником з питань ЖКГ Вадимом Васильчуком, а також староста Тетяна Білецька та депутат Генічеської міської ради Норайр Габріелян.

Разом з обговоренням майбутнього переоснащення скверу представники керівництва громади відповідали на запитання місцевих мешканців, які, користуючись нагодою, підходили зі своїми проблемами.

Тетяна Білецька і Володимир Остапчук звернули увагу міського голови на дорогу між Сивашем і Атаманню, яка заросла чагарником, який звичайна косарка не зможе зрізати. Олександр Тулупов пообіцяв знайти шляхи вирішення проблеми.


За даними міськради, у Чонгарському опорному закладі загальної середньої освіти Генічеської міської ради триває капітальний ремонт покрівлі. Вже завершено такі роботи як: демонтаж покриття, улаштування крокв та гідроізоляції, укладання контр бруса та обробка дерев’яних конструкцій вогнезахисним матеріалом.  Найближчим часом роботи мають завершитись. У цілому ж ОЗЗСО до нового навчального року готовий.


Нещодавно Генічеська громада отримала два шкільні автобуси. Обидва ISUZU працюватимуть на Чонгарі. Ті ж два, які зараз там є будуть переорієнтовані на інші населені пункти громади.
Автобуси придбані на умовах співфінансування. З бюджету громади на них витрачено 1,2 мільйони – 30 % від вартості.