«Наші прапори над Кримом – це символ незламності України», – колишній політв’язень (відео)

28 Серпня 2021, 14:25

У суботу, 28 серпня, з Арабатської Стрілки в напрямку окупованого Криму активісти запустять прапор єдності – зшиті між собою стяги українського державного та кримськотатарського національного прапорів, який рушить до тимчасово окупованої території. Через зміну вітру запуск прапора перенесли на вечір.

Про це під час онлайн-конференції Медіа-центру IPC-Генічеськ розповів ініціатор акції, колишній політв’язень Ісмаїл Рамазанов.

Акцію проводять на знак підтримки кримчан, запуску Кримської платформи, а також як нагадування про питання звільнення кримських політв’язнів Кремля.

«Запуском прапора ми хочемо підтримати громадян, які проживають в тимчасово окупованому Криму, підтримати їх в їх боротьбі. Наш прапор – це символ нашої країни, наша національна ідея, навколо якої ми об’єднуємось. Та в умовах війни (а сьогодні у нас війна! території окуповані!) будь-які акції, які стосуються деокупації, як запуск прапору на кульках, це боротьба, мирна боротьба, яка дає свої результати. Росіяни на це реагують, щоб збити наші прапори, вони підіймають військові гелікоптери. Вони розуміють, що український та кримськотатарський прапори над Кримом – це є символ незламності України. Це не якась наша забаганка, це в тому числі і боротьба за звільнення наших територій», – наголосив Ісмаїл Рамазанов.

Площа прапора єдності складає 120 м². Державний прапор України та національний прапор Кримськотатарського народу зшиті разом в одне ціле.

На День Незалежності наш прапор пронесли на Марші захисників України центральними вулицями Києва.

Як повідомлялось, цього року Україною подорожував великий кримськотатарський прапор. На прапорі розміром 20 на 16 метрів, який був пошитий в Краматорську Донецької області, кожен бажаючий міг написати побажання для жителів Криму.

Наприкінці червня активісти запустили з КПВВ “Каланчак” в напрямку Криму великий кримськотатарський прапор і тисячі листівок.

Нагадаємо: