Кримська платформа в дії: Іноземні парламентарі відвідали адмінмежу з Кримом

25 Серпня 2021, 18:09

Представники делегації Верховної Ради України в ПАРЄ та іноземні парламентарі разом з представниками Херсонської облдержадміністрації ознайомились з роботою КПВВ «Каланчак» та КПВВ «Чаплинка».

Про це повідомили в управлінні внутрішньої та інформаційної політики ХОДА.

“Кримська платформа щойно стартувала, а ми вже її впроваджуємо. В цій спеціальній поїздці на кримські КПВВ ми інформуємо наших колег з різних парламентів, консульств та посольств про реальний стан справ щодо українського Криму та ситуації на пунктах перетину, де вже діє сучасний ЦНАП з більш як 70 послуг для громадян, правовою допомогою, ковід тестами тощо”, – зазначила у Фейсбуці керівниця постійної делегації Верховної Ради у Парламентській асамблеї Ради Європи, народна депутатка України Марія Мезенцева.

Також делегати долучилися до створення Алеї миру на КПВВ «Каланчак». Разом висадили дерева в рамках програми Президента України «Зелена країна» та глобальної екоініціативи Greening of the Planet.

«Україна має надійних міжнародних партнерів у прагненні до миру та збереженні територіальної цілісності. І для нас є надважливим, щоб кримське питання було на порядку денному у Парламентської асамблеї Ради Європи», – зазначив голова обласної адміністрації Сергій Козир.

Заплановано, що представники делегації ВРУ в ПАРЄ також зустрінуться з внутрішньо переміщеними особами з Криму та представниками кримськотатарського народу.

Нагадаємо: