Житель Генічеського району “знайшов у лісосмузі” гвинтівку з набоями

27 Липня 2021, 16:21

У трьох жителів області поліцейські вилучили 227 набоїв до автомату Калашникова, пістолету та гвинтівки.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

Дільничні офіцери поліції вилучили патрони до автомату Калашникова, гвинтівки та пістолетні набої у жителів с.Ясна Поляна (Генічеський район) – 81 патрон, та с.Роздольне (Каховський район) – 64 патрони. Обидва чоловіки ніде не працюють і пояснили, що набої нібито знайшли у лісосмузі під час збирання металобрухту та на звалищі.
У 30-річного жителя с.Іванівка (Генічеський район) працівники поліції виявили та вилучили 82 патрони до мисливської зброї. Чоловік пояснив, що набої належать не йому, а нібито залишив знайомий на зберігання. Правоохоронці перевіряють таку версію.
Поліцейські все вилучили та направили на експертизу, встановлюють походження набоїв. Відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.
Служба безпеки України виявила схрон із бойовими засобами ураження, який був замаскований у лісосмузі поблизу одного з військових об’єктів, дислокованих на території Херсонської області.
За незаконне зберігання боєприпасів мешканець селища Чаплинка отримав три роки позбавлення волі. Він пояснив поліцейським, що знайшов згорток з боєприпасами ще два роки тому в лісосмузі поблизу смт Чаплинка.