Вищий суд у Празі збільшив вирок до 21 року ув’язнення білорусу, який воював проти України на Донбасі

26 Липня 2021, 06:41

У Чехії суд в апеляційній інстанції збільшив покарання громадянинові Білорусі, який був засуджений волі за участь у війні проти України на Донбасі.

Інформацію підтвердив посол України в Чехії Євген Перебийніс на своїй сторінці у facebook, передає Бюро судової інформації.

Оголошуючи рішення, суд заявив, що звинувачення не довело в його діях «тероризм», а лише «участь в організованому злочинному угрупованні».

«Я тоді також висловив сподівання, що апеляційна інстанція змінить вирок на більш жорсткий. Так і сталося. Сьогодні Найвищий суд Праги змінив кваліфікацію злочинів А.Фадєєва на «тероризм», та ще й у складі організованого злочинного угруповання, і присудив йому 21 рік позбавлення волі», — написав Перебийніс.

Фадєєв раніше повідомив, що знайомий із громадянином Чехії, колишнім військовослужбовцем Еріком Ешту, який теж раніше був обвинувачений у тероризмі через його участь у боях проти України на Донбасі, але врешті був засуджений лише умовно за службу в «іноземних збройних силах» і позбавлений чеського військового звання.

За словами Фадєєва, Ешту допомагав йому дістатися в Україну і відтак зустрічався з ним у Донецьку. Ешту був викликаний на нинішній суд як свідок, але відмовився свідчити, бо ці свідчення могли б бути використані і проти нього самого.