В Асканія-Нова відкрили сучасний ЦНАП

23 Липня 2021, 14:13

Жителі Асканія-Нова громади тепер можуть отримати якісні адміністративні послуги у сучасному ЦНАПі, офіційне відкриття якого відбулось цього тижня.

Про це повідомили у селищній раді.

Завдяки співпраці з Програмою U-LEAD з Європою, яка надала меблі та техніку на суму близько 14 тисяч євро, були облаштовані сучасні, зручні приміщення.
Ремонт приміщень та вбиралень відбувався за рахунок місцевого бюджету.
Як повідомлялось раніше, Асканійська селищна рада є однією із 134 учасниць 3-го раунду Програми «U-LEAD з Європою». Між селищною радою та Програмою «U-LEAD з Європою», яка фінансується Шведським агентством міжнародного розвитку «Sida» щодо створення та модернізації центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), була підписана Угода про партнерство (№ 671 від 18 лютого 2020 року), невід’ємною складовою якої є Технічне завдання, яке визначає обов’язки кожної сторони проекту та термінів їх реалізації.Відповідно до Технічного завдання, Асканійська селищна рада проводить ремонтні роботи для розташування ЦНАП в приміщенні на першому поверсі  адміністративної будівлі селищної ради, яке повинно відповідати вимогам відкритого простору.

У рамках проєкту, спеціалісти Програми неодноразово відвідали громаду, підготували технічне завдання на модернізацію ЦНАПу.

У щорічному звіті напряму з покращення якості надання адмінпослуг для населення за 2020-2021 роки від ULEAD з Європою: створення ЦНАП йдеться, що в результаті партнерства програми з громадами по всій Україні почнуть роботу 1 300 точок доступу до адміністративних послуг. У тому числі: Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) та їхні територіальні підрозділи, віддалені робочі місця адміністраторів, мобільні офіси.

Більше 11 тисяч працівників ЦНАП та ОМС пройшли навчання по підвищенню кваліфікації; експерти програми розробили та апробували методологічний пакет підтримки для створення у громаді належних центрів, вільних від дискримінації та доступних для кожного українця та українки. «U-LEAD з Європою» також розробила та запустила дві ІТ-системи для оптимізації надання послуг від держави та оптимізації роботи ЦНАП – «Трембіта» та «Вулик». Ці системи офіційно передані та управляються урядом України.