У прикордонних з Кримом районах тривають навчальні збори з управлінням бригади територіальної оборони

16 Липня 2021, 12:50

На території південних прикордонних районів України проходять навчальні збори з управлінням бригади територіальної оборони Херсонського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомляє Херсонський обласний ТЦК та СП.

На початку заходу усі задіяні військовозобов’язані прибули у визначений пункт дислокацій, де отримали військову форму одягу, бойове спорядження та були проінструктовані командуванням штабу територіальної оборони щодо основних завдань навчальних зборів.
Центром наступного етапу навчань став один з полігонів Херсонщини де резервісти практично відпрацьовували свої навички з предметів бойової підготовки.
Під час навчальних зборів було розгорнуто ряд навчальних місць де резервісти мають змогу вдосконалити свої навички.
На навчальному місці з виконання практичних стрільб військовозобов’язані мали можливість вдосконалити практичні навички стрільби з автоматичної зброї та з пістолета Макарова.
Навчання з тактичної медицини проводили інструктори – медики, які мають величезний досвід надання медичної допомоги пораненим.
На заняттях з інженерної підготовки були продемонстровані сучасні інженерні боєприпаси. Інструктори також розповіли про правила поводження при виявленні вибухонебезпечних предметів.
На навчальному місці з організації зв’язку були представлені засоби зв’язку які є у ЗС України, їх застосування.
Як повідомлялось, на Херсонщині збори підрозділів тероборони вже майже традиційні, адже область межує з тимчасово окупованим півостровом і має велике стратегічне значення.

Нагадаємо, що попередні збори територіальної оборони коштували державі більше двох мільйонів гривень. Журналісти  зафіксували участь у минулих зборах тероборони відверто проросійських політиків та активістів. Докладніше про це у матеріалі за посиланням.